2012. április 6., péntek

szerelem 1.0


„A szerelem az egyetlen olyan dolog, ami akkora fájdalmat okozhat nekünk, hogy aztán félünk újra szeretni”
Az első és talán legigazabb ,sőt talán a legfontosabb dogok egyike az életben, a szeretett személy elé állni és megmondani hogy mit is érzünk irányába, az az igazi tett ami elismerésre ad okot, és  nem szabad előre gondolkodni hogy mi is lesz a válasz, hanem csak hagyni sodródni az eseményeket. És ha nagyon nagy szerencse vesz minket pártfogásba, talán meghallgatásra találnak szavaink, boldogan élünk egy darabig egymás féltő ölelésében. Vagy tovább …
Ám több újabb kosár és elvesszük a bizodalmunkat magunkban és mindenki másban, a gondolatainkba beleássa magát az a dolog, hogy úgyse fog összejönni már megint, és nincs elég erőnk se felállni minden egyes hatalmas pofon után, csak fekszünk a magunk ásta „úgyis elbújok a világ elől” lukunkba és evvel elszalad mellettünk az élet és az sok esély a jóra, mert talán mikor egyszer legkevésbé várjuk, megérint minket a múzsa. Pedig sajnos a bukás a mindennapibb, a megszokottabb, és hiába vársz egy másik szembejövő lehetőségre, késik minden, vagy csak nem a megfelelő helyen várakozunk, mert a sült galamb komplexus sem mindig működik tökéletesen, az esetek túlnyomó részében pedig egyáltalán nem. És mégis csak bízunk és hiszünk és bízunk és elszalad minden más lehetőség, csak nem épp arra figyelünk. Pedig szét kellene nézni minden egyes alaklommal, de nem, mert már megbízunk saját kis ítéleteinkben, és a nagyon nagy pofonoktól vagy ha épp elüt egy arra járó autó, és nincs tovább eszmélünk a valóra, hogy igen Én már láttam ezt előre és mégis arra mentem, holott tudtam hogy csakis rosszabb történhet mint amiben jelenleg vagyok.
Tükröm, tükröm mond meg nékem, van e nagyobb hülye a vidéken? Állandóan kerülni a  tükröt, hogy ne mondhassa a szemembe, hogy Te bunkó állat, már megint idehaza itatod az egereket, téped csak ami önmagadból maradt?

Nagyon nagy emberek mondták és hirdették hangos szóval, hogy: „Szabadság, szerelem, e kettő kell nekem,…”,és addig - addig mondogatták és írogatták, hogy valóra is vált és bár a szabadságért harcolva eleshetünk, de nagyon, amiket vívunk, de ezen harcok nem csak másokkal hanem Önmagunkkal szemben is alul maradhatunk, illetve ez a gyakrabban előforduló cselekmény. És a nehezebb is. Igen. Talán. Vagy a harc hevébe megint nem magunkra és a környezetünkre figyelünk és akkor megint lecsap Ránk a magánynak olyan hatalmas nehezedő terhe hogy már nem bírjuk elviselni. De mielőtt a kútba ugranánk, megpróbálni vajon van-e aki kihúz, mérlegeljünk kicsit. Nézzünk magunkba, tegyünk fel pár egyszerű kérdést ugrás előtt, majd nézzünk kicsit hátra, még pár kérdés, el lehet húzni a végtelenig, és NEM LE HANEM KI KELL UGRANI, na nem holmi személy és teherszállító közlekedő jármű elé hanem az ÉLETBE.
Na jó, már megint könnyen magyarázok sok mindent, próbálok okosnak látszani, de nem mindig megy nekem se hogy megmozduljak, kilépjek magamból és önfeledten nem gondolva semmire nekivágni az ismeretlennek. Csak menni amerre jónak tűnik, új barátok és új élmények fele amik várnak.
Olvastam valamit:”…jólesett kezének simogató hűvössége és az egész lényéből áradó intelligencia, csak éppen abban nem voltam biztos szeretem e.
Abban pedig még kevésbé, hogy egyáltalán létezik e a valóságban szerelem?”
És elgondolkoztam, hogy lehet ebben is valami? Hogy két idegen ember találkozik a véletlen és a sors különös kölcsönhatása segítségével, és a kölcsönös egymás megismeréséből és társaságának hiányából indul-e ez a folyamat, vagy rögtön elfogadják egymást abban a pillanatban, és ez már a szerelem első látásra? És egyáltalán még mindig nem tudjuk létezik e? Én mindenesetre hiszek benne. Mind a kettőben.
De vissza az eredeti kérdésre: Ha szerelem rögtön nem is, de már az a tény hogy vele valahogy jobban eltudom magam is viselni és nagyon hiányzik a társasága, ez még csak szeretet vagy a barátság? De mivel legnagyobb szerelmünket is beavatjuk legkisebb és legtitkosabb vágyainkba, akár a legjobb barátunkat, talán egy jó kérdés hogy akkor hogyhogy nem a legjobb barátba vagyunk szerelmesek? És jön a válasz, hogy a legjobb ellenkező nemű barátok közt nem lehet szerelemről beszélni, mert ha már testi vonzódás is van a dologba, akkor már nem is lehet nagyon barátságról beszélni. Ha még ugyanazon baráti társaságba is vannak akkor meg pláne nehezebben megoldható a dolog, azaz szerelem vagy kölcsönös szimpátia nehezebben alakul ki. Pedig mennyivel egyszerűbb lenne a dolog, hiszen előtte nem kell megjátszanom már magam,  ismer rég óta, de egy párkapcsolat kezdeténél azért jobb mérlegelni azt a lehetőséget is, hogy mi lesz hogyha végül is nem azt kapjuk egymástól amit mind a ketten szeretnénk? Elveszthetünk egy nagyon fontos embert ezáltal, akire barátként azért számíthattunk és sok mindent megbeszélhettünk előtte, de most a nem érzem jól magam ha ő is ott tartózkodik egy légtérbe velem. Nehéz döntés. De ha már többet akarunk mint barátságot, és elutasít, ugyanez a helyzet, nem is kell kapcsolati szintre emelni a dolgokat. Sajnos volt már benne részem, el is vesztettem valakit ez által, és pont ez történt velünk amit leírtam.
A világ állandóan változik, de még mindig nem szívesen vagyok – vagyunk egymás társaságába. Lehet jobb is ez így, az Idő majd eldönti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése