2012. április 8., vasárnap

Paulo Coelho


Nem lehet ilyen egyszerű az egész. Csak egy könyv és utána valóra válik minden kívánságunk? Mert a főhős megtalálja, és az író nagyon sok fontos dolgot leír, aminek egyszerűen a TE SZEMÉLYES ÉLETED ÉS A SZEMÉLYES UTAD néven emleget, de bár lenne ebben valami: Hogyha elég kitartóan keresed illetve követed az álmod, legyen az kicsi vagy nagy, a természet segíteni fog a világmindenséggel együtt és megtalálod azt amiért érdemes élni. Lehet el se kell mozdulnod, pont azon a helyen állsz ahol lenned kell, csak nem érzed benne a lehetőséget, és új jeleket figyelvén és követvén is őket elindulsz a nagy útra, hogy utána végül ugyanoda térj vissza ahonnan indultál. A másik dolog ami végül is nézőpont kérdése, hogy a csoda benned van,  és te magad is egy csodálatos ember vagy aki meg akarja ismerni önmagát és a világot, keresi magát és a helyét a világba, holott pont ott van ahol lennie kell. Csak meg kell érteni mi miért történik velünk.

Minden emberi kapcsolatban a legfontosabb a beszélgetés, de az emberek már nem beszélgetnek egymással, nem ülnek le csak azért, hogy beszéljenek és meghallgassák egymást. Színházba járnak, moziba, tévét néznek, rádiót hallgatnak, könyvet olvasnak, de alig beszélnek egymással. Ha meg akarjuk változtatni a világot, vissza kell térnünk abba a korba, amikor a harcosok leültek a tűz köré, és történeteket meséltek.
Paulo Coelho                                                                                             

Már megint próbálok okos lenni,de valahogy nem megy. De azért ebben a pár sorba benne van minden. Ülünk egymás mellett,tekintetünk csak néha találkozik, próbálunk megszólalni, de inkább hallgatunk. A legdurvább az egészbe pedig az,amikor kérdésre kérdéssel van válaszolva, vagy jön a csend, és mivel a hallgatás beleegyezés, minden szép és jó, csak sehol nem tartunk. A kérdések gyakorisága, ha pláne egy kérdés bánt engemet (merre,hova,idő…), túlontúl tűnik a ragaszkodásnak egy olyan érzéséhez, hogy a busz után futás, ami nem vesz fel, és nem azért mert nincs hely új embernek, mert hát sok jó kis helyen is elfér, hanem mert nem tudjuk a megfelelő kérdést vagy szót amivel rezerválni tudnánk magunknak egy kis helyet legalább a következő megállóig … vagy tovább.Sok minden megfogott a Zahír című  könyvel kapcsolatban,majd egy másik részben írok arról is,most egyenlőre mennem kell ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése