2012. április 14., szombat

Mese

Valamikor régen,valahogy minden mese így kezdődött : - Hol volt,hol nem volt ...
És eszembe jutott, hogy mi lenne ha megírnám a sajátom,ahogy én látom,és egy szép nap neki is álltam megvalósítani.És most megtaláltam,de csak a kezdetet,de ezt is meg lehetne osztanom,akit érdekel,és ígérem a folytatás sem késik majd sokat ...


Hol volt, hol nem volt, az üveghegyeken is túl, és még talán azon is túl, ahol a kurta farkú kismalac él boldogan tengetve mindennapjait földtúrással és egyéb kerti munkák szorgos kis elvégzése közben, szóval azon is túl, mondhatni talán hogy még az Óperenciás tengeren is túl, szóval elég messze mindentől volt egy gyönyörű szép kis kerek, vége hossza egyforma barátságos erdő. Ebben az erdőben sokféle kis állat élt békességen, nyugalomban egymás mellett a tündérekkel és óriásokkal, varázslókkal és mindenféle mesebeli figurával, és alkalmanként összejöttek beszélgetni a feneketlen kút közelében. Hogy miért épp ott, azt talán ők se tudják, de mivel minden egyes ősük is oda járt régebben, így hát ők is követték a hagyományokat. És nemcsak beszélgetni a napi és utolsó találkozásuk óta történt apróbb dolgokat, hanem némi kikapcsolódást is találtak a mindennapi rohanás közben, legalább erre a pár percre. Még a nagyobb mesebeli lények kibeszélgették magukat, az apróbbak önfeledten szaladgáltak és játszottak bújócskáztak, kergetőztek meg még biztos sok dolgot tettek, persze a jó ízlés határain belül, mert arra mint bárki más, Ők is nagyon odafigyeltek. Ettek, ittak, futkostak egész nap, még csak be nem köszöntött a rettenetes hajnal, és minden szép dolog odaveszni látszott.
Legendák keltek útra, hogy mi és miért történt így hirtelen, mert ők még ilyet nem láttak, hogy a gyönyörűen szikrázó kék ég vörös színben pompázva magával hozza az esőt, a rossz időt, és ki tudja mennyi átkot még. Világvége hangulat csapott át köztük,és nem értettek semmit,miért pont most?Bár a rossz dolgok általában sohasem történnek jókor.
Egyesek szerint.

Az eszembe van a folytatás,illetve gondolkozzak rajta hogy színesebb legyen vagy valami tanulságféle legyen benne,de szerintem ahhoz majd máskor kell hogy neki üljek és folytassam … És a bármelyik nap is máskor van,de ígérem,lesz folytatás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése