2014. február 14., péntek

Kölcsönvett gondolat újra ... Kártyavár

Aki keres talál. Aki meg olvas is ... Az is talál ... 

Clare Thief: 

Animka napló: Kártyavár


Mikor összedől egy gondosan felépített kártyavár egy kóbor szél nyomán, ledöbbensz és azt hiszed, itt a világ vége. Mennyi energiádba és idődbe telt, míg minden kártyalap a helyére került. Néha neked is kidőlt egy egy sor, míg építetted, de az más volt. Akkor gyorsan visszaraktad, ugyanoda, pontosan, mert az elképzelésed szerint csakis odaillett. Nem is gondoltál rá, hogy nem elég erős és biztonságos a várad. Hittél a kreativitásodban, hittél a tévedhetetlen önmagadban. Örök életre építkeztél, nem számoltál a meglepetésekkel, azzal, hogy valakinek vagy valaminek útjában áll az életműved. De legfőképpen önmagad hibái miatt dőlt le, elbizakodott voltál és figyelmetlen. Azt hitted, mindent látsz, nincsenek rejtett titkok, amik ellened szövődnek.
Most ott ülsz a szétomlott kártyavár  lapjai között, könnyekkel küszködve, és úgy érzed, soha nem tudod megismételni, amit addig véghezvittél. Elkezded a sarokba dobálni a lapokat. Feladtad a múltad.
Nem gondolkodsz az újrakezdésen. Pedig el kellene gondolkodni azon is, hogy mi volt az oka, hogy egy kis szellő is összeomlasztotta a felépített várat. Talán nem jó helyre raktad a lapokat, nem összeillőket kerestél? Nem találtad meg, mert nem is kerested a világban azt a helyet, ahol biztonságosan építkezhettél volna? Semmi baj. Minden megmaradt.
A lapok ott hevernek a lábad előtt. Ne siránkozz, fogj újra hozzá,  de el ne felejtsd beleépíteni a hited, a megbocsájtásod, a szeretetet, a türelmed a figyelmességed. Majd meglátod, hogy a viharoknak is ellenáll, ha mindezt beépíted. Nem is lesz akkor már az könnyű kis kártyavár.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése