2013. szeptember 20., péntek

Brida

Sziasztok.
Mint már említettem,mostnság olvasok,az írást meg egy időre hanyagolom.
Coleho Brida című könyve volt az amelyiket utoljára most kézebe vettem,és mint oly sokszor,most is úgy jártam,hogy nem igazán akartam letenni,csak akkor megint ott atrtok,hogy nincs mit olvasnom.Lehet találni manapság már mindenütt jó könyvet,és maradok a könyvtárnál.A nyomtatott betűnél.
Nem is tudok mit mondani,miért is olvassa el bárki. Mert egy jó könyv. És mert olvasni jó :)

"Brida, a fiatal és gyönyörű ír nő az élet értelmét és az univerzum titkait kutatja. Találkozik egy bölcs férfival, aki megtanítja, hogyan győzze le a félelmeit, és egy érett nővel, aki megmutatja neki, hogyan táncoljon a világ rejtett dallamára. Mindketten meglátják a Bridában rejtőző különleges képességeket, de hagyják, hogy egyedül induljon felfedezőútjára. Brida igyekszik megismerni a sorsát, keresve a kényes egyensúlyt szerelmi kapcsolata és új, egyre inkább átlényegülő önmaga között. "

Ha nem vers,akkor most pár idézet belőle,mármint a könyvbő l:

"Rengeteg kártyalap..., de ugyanannak a paklinak a részei. Ahhoz, hogy megértsük az üzenetüket, mindegyikre szükségünk van, mindegyik egyformán fontos. Ilyen a lélek is. Az emberek mind összefüggnek egymással, akárcsak a kártyapakli lapjai."

„Az emberek azért ajándékoznak egymásnak virágot, mert a virágban benne van a Szerelem igazi értelme. Aki megpróbálja birtokolni, az látja, hogy mint hervad el a szépsége.”

„A legelső csalódás után soha többet nem tudta magát teljesen átadni a másiknak. Félt a szenvedéstől, az elvesztéstől, az elkerülhetetlen szakítástól. Persze ezek a dolgok mindig is hozzátartoztak a szerelem útjához - így hát csak úgy tudta elkerülni őket, ha idejében letért az útról. Ahhoz, hogy ne szenvedjen, az kellett, hogy ne is szeressen.”

„Félek a haláltól, de nem akarom elszalasztani az életet. Félek a szerelemtől, mert olyan dolgok kapcsolódnak hozzá, amiket emberi ésszel nem lehet fölfogni: hatalmas a fénye, de az árnyéka megrémiszt.”


„Semmi nincs a világon, ami teljesen rossz lenne (...). Még egy álló óra is pontos napjában kétszer.”


„Minél jobban megérted önmagad, annál jobban megérted a világot is.”

„Nem a magyarázatok visznek előre, hanem az akarat, hogy továbbmenjünk.”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése